Choď na obsah Choď na menu
 


15. 12. 2012

Prológ. Smrť


Harry hľadel do šarlátových očí svojho najväčšieho nepriateľa a čakal na smrť.Voldemort na neho mieril prútikom a desivo sa smial. Pri jeho krutom smiechu sa krčili aj Smrťužrúti, ktorý okolo nich vytvárali kruh. 
Harry sa nebál. Stál na okraji útesu a pevne hľadel do očí svojho vraha. Pred takmer pätnástimi rokmi zlyhal pri pokuse zabiť ho, ale teraz sa to už nestane. V túto temnú noc Harry Potter konečne zomrie.  



Cestou z Rokvillu ich napadli Smrťožrúti a oznámili im, že si idú po neho. Harry aj jeho priatelia zo začiatku bojovali, ale bolo to márne. Nakoniec sa im vzdal. Vzali by ho odtiaľ aj keby ďalej bojovali, takto aspoň nikto nezomrel. A tak tu teraz stojí a čaká. 
Vždy si myslel, že smrť bude ťažká. Nikto sa predsa na smrť netešil a všetci sa desili toho dňa, kedy umrú. Pre Harryho to však bolo ako vykúpenie. Dokonca sa pristihol pri tom, že sa celkom teší. 

Vždy nenávidel svoj život. Až do svojich jedenástich rokov si myslel, že je obyčajný netvor a nemá právo na lásku. Zistenie, že je čarodejníkom mu prinieslo do života svetlo a Harry mal na chvíľu nádej, že je normálny. Bublina radosti však spľasla, keď ho ľudia začali velebiť za niečo, na čo si ani nepamätá. Zistil, že sa ho snaží zabiť najobávanejší čarodejník tejto doby a čarodejníci ho väčšinu času nenávideli. V druhej triede sa o všetci báli a mysleli si, že sa pokúša vyvraždiť muklorodených. Tento rok o ňom Denný prorok písal, že je vyšinutý a aby toho nebolo dosť, tak mu život znepríjemňovala aj Umbridgeová. Minulý rok bol zaradený do Trojčarodejníckeho turnaja, kde videl zomrieť Cedrica a sledoval povstanie Voldemorta. Ten rok sa s ním jeho priatelia odmietali rozprávať, lebo si mysleli, že klame a nejako sa mu podarilo podviesť čašu. 
Tento rok s ním Dumbledore pre niečo odmieta komunikovať a jeho krstný sa musí ukrývať v dome, ktorý z duše nenávidí. 
No povedzte, nezaslúži so konečne pokoj od tohto všetkého? Prečo má byť práve on ten, kto sa obetuje za čarodejníkov? Ak Voldemort odhalí, že skutočne povstal, tak sa za neho ukryjú a z radosťou ho obetujú, aby zachránili svoje životy. Dopadne to presne tak ako dnes. Väčšina žiakov, dokonca aj niektorý siedmaci radšej ušli do bezpečia hradu, než by malo bojovať. 
„Doteraz si prežil len vďaka chybám, ktoré som urobil. Ale dnes v noci neurobím nijakú chybu a ty konečne umrieš. Alebo sa pred teba postaví niekto ďalší a umrie za teba?“ zasmial sa ľadovým smiechom. Harry od hnevu zaťal päste, to bolo to jediné, čo mohol urobiť. Okolo neho stálo tridsať Smrťožrútov a pred ním Voldemort, ktorý držal v ruke svoj aj Harryho prútik. 

„Ako vidíš, som tu len ja. Nikto iný.“ Prehovoril. Pohľad mu mimovoľne zablúdil k jednému zo Smrťožrútov. Severus Snape stál v kruhu Smrťožrútov a sledoval ho. Harry nedokázal rozlúštiť zmes pocitov, ktorá sa zračila v jeho tvári. 
A práve teraz na tom pramálo záležalo. Aj Snape vedel, že Harryho osud je už v tejto chvíli spečatený. Aj keby sa ho pokúsil zachrániť, tak nemá šancu proti všetkým Smrťožrútom a Voldemortovi. 

„Zomrieš a proroctvo s tebou.“ Spokojne sa usmial, čo na jeho tvári vyzeralo neprirodzene. Harry sa na neho nechápavo pozrel. Aké proroctvo?
„Takže Dumbledore ti nič nepovedal?“ zasmial sa. 
„O nás dvoch bolo predpovedané proroctvo. Ty si podľa proroctva mojou skazou.“ Posmešne sa zasmial. Nesmeje sa dnes nejako pričasto? Pomyslel si Harry. V jazve pociťoval kruté víťazstvo, ktoré k nemu prúdilo od Voldemorta. 
„Možno to prežijem.“ Pokrčil plecami. Ani to nemyslel vážne, ale cítil, že z Voldemorta aj tak odpadla časť jeho radosti. 
„Ako by si chcel prežiť toto?“ zavrčal. Harry sa pousmial. Takže veľký Voldemort sa ho bojí? Jeho? Škoda, že to zistil až teraz. 

„Tým, že zabiješ mňa sa nevyhneš hrozbe smrti. Prisahám ti, že príde niekto, kto sa stane tvojou skazou.“ Tieto slová predniesol smrteľne vážne a vedel, že ich ozvena sa bude vznášať vo vzduchu ešte veľmi dlho. 
„To sú len prázdne reči.“ Zasyčal. Radosť z neho opadla už úplne. 
„Mysli si čo chceš.“ Zasmial sa Harry. 
„Toto počúvať nemienim! Teraz tebe a všetkým ostatným dokážem, že ma niekto ako ty nemôže poraziť!“ zúril. Harry rozpažil ruky a čakal na slová, ktoré vysloví. 
„Avada kedavra!“ zvolal. Zelený záblesk svetla vyletel z jeho prútika a mieril presne na Harryho srdce. Harry zatvoril oči. 
Nemusel čakať dlho a presne na miesto, kde mal srdce vrazila Voldemortova kliatba. Posledné, čo počul boli zdesené výkriky Smrťožrútov. Potom ho obalila hustá tma a Harry stratil vedomie.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

no budeš mit vtom gulaš

kik, 16. 12. 2012 17:28

lepši dokonči jednu povidku pak dalši začni jeto nejlepši taktyka nema cenu mit 4 rozepsane a nedokončene lepši je aspoň 1 dokončit jinak zachvili stoho budeš mit gulaš a ne povidky

Re: no budeš mit vtom gulaš

Klea, 17. 12. 2012 22:28

Ešte je to v pohode, ale je pravda, že ďalšiu by som už tak ľahko nezvládala.
Teraz budem písať a písať, tak to snáď popoženiem. Veď ja sa už nejako k tomu koncu dopracujem. Napráklad pri Najmocnejšom, Bojovníkovi, Pravej rodine a MJM určite. Pri týchto poviedkach mám už určený koniec.
Pri Novej minulosti ešte stále rozhodujem medzi dvomi možnosťami a pr Dvoch životoch sa najskôr chcem dostať k jednému bodu, až potom sa rohodnem aký bude koniec.
Snáď to so mnou nejako vydržíte. :-)

Re: Re: no budeš mit vtom gulaš

trevanix, 18. 12. 2012 0:32

i jak asi casto budes pridavat povidky?? ja sa sem prihlasujem denne aj 3x ci tu nieje nieco nove :D :D

Re: Re: Re: no budeš mit vtom gulaš

Klea, 18. 12. 2012 14:05

U mňa je to hlavne podľa toho, koľko mám času a ako sa mi chce. Som schopná pridávať každé dva dni, ale aj raz do týždňa.
Teraz pred prázdninami máme v škole "skúškové obdobie". Väčšina učiteliek sa ide pretrhnúť s tým, aby nás čo najskôr všetkých vyskúšali. Zajtra píšeme hneď s troch predmetov, ale triedna nám necháva na SJ pokoj, takže sa môžme učiť tam. Dokonca nám aj odpustila písomku. :-)
Ale nech je ako chce, vždy si nájdem aspoň hodinu na to, aby som si sadla za počítač a písala. :-)

Re: Re: Re: Re: no budeš mit vtom gulaš

trevanix, 19. 12. 2012 14:27

tak to je super ale ja si ani nemozem vybrat ktory povidku by som chcel citat dalej lebo vsetky su super ale asi najviac mjm najmocnejsi a bojovnik ale ostatne su tiez mrde dobre si dobra spisovatelka skor viac nez dobra :D :D

uvidíme

Rankl, 15. 12. 2012 21:14

Zajímavý začátek povídky. Těžko podle něj hodnotit, co bude dál, takže se nechám překvapit.
Trochu se divím, že se mu Tom nepodíval do hlavy, ale asi chtěl mít tu těžkou robotu rychle za sebou :-)

Re: uvidíme

Klea, 15. 12. 2012 22:45

Konečne má možnosť zbaviť sa svojho jediného skutočného súpera. Je mi ho aj tal trochu ľúto, lebo sa mu to nepodarí. :-)Nuž čo, taký je život.

zajimavá povídka

Anfulka, 15. 12. 2012 17:12

zajimave

Re: zajimavá povídka

Klea, 15. 12. 2012 20:58

však? ;-) Snáď to raké aj zostane.

.....

Dominika, 15. 12. 2012 19:39

Tak to je zaujimavé. Pekný začiatok a ja by som chcela vedieť, ako to bude pokračovať.

Re: .....

Klea, 15. 12. 2012 20:57

Dozvieš sa pri ďalšej časti. :-)

hp

samuel, 15. 12. 2012 20:51

Ahojky, super začátek a hned takové zakončení. Doufám, že brzy bude pokráčko. :-)

Re: hp

Klea, 15. 12. 2012 20:57

Čoskoro. :-)

hmmmmmm

Zulík, 15. 12. 2012 16:29

Vypadá to napínavo ale už by si mohla aj niečo dotiahnut do konca.

Re: hmmmmmm

Klea, 15. 12. 2012 20:56

Šesť poviedok snáď ešte nieje také zlé. Nechystám sa opustiť ani jednu, rovnako ako sa už nechystám nijakú pridávať. Možno potom, keď dokončím aspoň jednu z poviedok. Najmocnejšieho, Pravú rodinu ani MJM nebude problém dokončiť. Už viem, aký bude koniec, len sa k tomu musím dopracovať. A ja sa k tomu aj dopracujem...raz. :-)
Tak zas pri ďalšej kapitole ;-). Ak ťa to neprestane so mnou baviť. :-)