Choď na obsah Choď na menu
 


27. 7. 2012

2. Prútik a Neznámy záchranca Šikmej uličky

 

kreslene-obrazky--63-.jpg

Prešli dva mesiace. Eldewey a Aaron naučili Harryho mnoho vecí. Runy, legillimenciu na najvyššej úrovni, dejiny, ovládanie živlov, naučili ho mnoho o rastlinách, lietanie bez metly, aj premiestňovanie bez zvuku. Dokázal sa, dokonca, premiestniť aj na miesta, ktoré boli začarované proti premiestňovaniu. Naučili ho aj elixíri, ktoré si na svoje veľké prekvapenie zamiloval. Teraz mohol čarovať bez toho, aby to ministerstvo zistilo.
Najväčšiu radosť mal z toho, že sa stal animágom. Menil sa na čierneho jednorožca a bieleho pegasa.
Potom sa vedel meniť aj na čiernu pumu, jeleňa a zlatého motýľa.
To, že sa premieňal na kúzelné zvieratá, malo svoje výhody. Napríklad zlepšenie zraku. Teraz videl lepšie, ako by mal obyčajný čarodejník vidieť. Čo bola dosť veľká zmena oproti okuliarom.
A čo bolo z toho všetkého najťažšie, naučili ho, ako využiť spojenie s Voldemortom. Vďaka tomu, že bol zastavený čas to ešte neskúsil využiť, ale potom to skúsi.
Dozvedel sa mnoho o jeho živote. O tom, kde vyrastal, o horcruxoch, aj sa bližšie dozvedel o rozsahu jeho moci.
Naučili ho mnoho dávno zabudnutých kúzel. Teraz ich ovládal viac, než Voldemort. Poznal dokonca aj štít proti Avade. Je to užitočné kúzlo. Má len jednu chybičku. Čarodejník, ktorý tento štít vyčaruje musí mať výnimočne silnú magickú silu. Inak to nejde.
Dnes nastal deň, kedy sa majú rozlúčiť. Prešli presne dva mesiace. Vyrobil im darčeky. Bolo neuveriteľne ťažké urobiť ich tak, aby o nich nevedeli.
Vyrobil im dva náhrdelníky, ktoré pripevnil na retiazky z bieleho zlata. Eldewey vytvoril jednorožca z čierneho obsidiánu. Namiesto očí mu vložil dva zafíri, rovnako modré, ako jej oči.
Pre Aarona zas vytvoril jednorožca z bieleho kovu. Namiesto očí mal zlatý avanturín, podobný jeho očiam. Ako na kameni, aj v Aaronových očiach, akoby sa odrážali hviezdy.


„Je čas rozlúčiť sa, Harry.“ Smutne si povzdychol Aaron.
„Budeš nám chýbať.“ Zašepkala Eldewey. Jemne ho objala.
„Raz sa znovu stretneme.“ Povedal Harry. „Aj mne budete chýbať.“
„Niečo pre teba máme.“ Aaron mu podla krabičku. Harry ju otvoril. Nachádzal sa v nej najkrajší prívesok, aký kedy videl. Žiarivý smaragd obmotaný hadom. Had, aj retiazka boli s anjelského kovu. To je ten najkrajší kov na svete. Ten kto nosí šperk z anjelského kovu je pod ochranou samotných anjelov.
„Zapáčil si sa anjelom. Rozhodli sa nad tebou držať ochrannú ruku.“ Vysvetľoval Aaron.
„Ešte ti niečo dám.“ Siahol do vrecka a vytiahol vajce. Vajce fénixa.
„Myslím, že dobrý priateľ sa zíde vždy.“ Mrkol naňho. Harry sa usmial. To áno.
„Najskôr som ti chcela dať náhrdelník, ale ktosi mi ukradol nápad,“ veľavýznamne sa pozrela na Aarona. „Tak som vybrala niečo iné.“ Na prst mu nastokla prsteň z neznámeho čierneho kovu. Doň bol vsadený krásny biely kameň.
„Toto je prsteň, ktorý vyrobili samotný dementori. Ten kameň ti bude svietiť aj v tej najväčšej tme.“
Objala ho a pobozkala na čelo.
„Máš odo mňa ešte jeden dar. Budeš rozumieť reči zvierat. S týmto darom pozor. Neznamená, že ti zvieratá neublížia. Musíš si získať ich oddanosť.“ Upozornila ho.
„Obom vám ďakujem. Aj ja mám niečo pre vás.“ Každému podal malú krabičku.
„Kedy si ti stihol? Je nádherný.“ Žasla Eldewey.
„U mňa si trafil.“ Prehodil. „Ďakujeme Harry. Zaslúžil si si našu pomoc.“ Dodal vážne.
„Teším sa na naše ďalšie stretnutie, Harry. Mágia je moc. Pamätaj.“Naposledy objala chlapca, chytila Aarona za ruku a začala miznúť v bielej žiare.
„Ďakujem. A pozdravte mamu, otca a Siriusa.“ Zavolal za nimi.

Pozrel sa von z okna. Opäť sa všetko hýbalo. Zvláštna zmena. Cítil sa zvláštne. Po dvoch mesiacoch sa má znovu zaradiť do 'obyčajného' života. Rozhodol sa, že si zájde nakúpiť. Nikto si nevšimne, keď na deň zmizne. Mal by predsa ešte smútiť za Siriusom. Prútik si nebral. Teraz nebol potrebný.
Obliekol si džínsy a košeľu. Potrebuje vylepšiť šatník. Čarami si upravil oblečenie do lepšej veľkosti. Chvíľu počkal, či sa neobjaví sova z ministerstva …. Nič. Výborne. Potešil sa Harry.
Obul si botasky a vyšiel z izby. Po dome sa pohyboval potichu. Nechcel, aby o jeho malom výlete niekto vedel. Pred dverami sa zastavil. Pomocou legillimencie preskúmal okolie. Doma bola iba teta a tá bola teraz v záhrade. Vonku hliadkovali Kingsley, Tonksová a Moody.
S Moodym môžu byť problémy. Je všímavejší, ako ostatný. No čo. Skúsiť sa to oplatí. Premenil sa na zlatého motýľa a vyletel von otvoreným oknom. Vonku preletel okolo Tonksovej. Tá sa na neho trosku zmätene pozrela. Zlatého motýľa len tak nevidieť. Späť sa premenil, keď bol v dosť veľkej vzdialenosti od hliadky. Najskôr sa rozhodol kúpiť muklovské veci.
Po desiatich minútach narazil na celkom veľký obchod. Vošiel dovnútra. Nakúpil niekoľko kusov džínsov. Vybral sa ku košeliam. Boli pohodlné a vyzerali na ňom dobre. Vybral si čiernu, bielu, tmavomodrú, tmavozelenú, tmavočervenú a tmavohnedú. Všetky bral v tmavších farbách. Tak sa lepšie ukryje. Ďalej si vybral nejakú obuv. Ešte si vybral tmavomodrú bundu s hlbokou kapucňou. Zaplatil a odišiel. Veci, okrem bundy poslal kúzlom do svojej izby. Bundu si obliekol. Premiestnil sa pred vchod na šikmú uličku. Dal si na hlavu kapucňu a vošiel.
Šikmá ulička už nebola to, čo bývala. Po ulici prechádzali náhliace sa skupinky. Ľudia sa nikde nezdržiavali. Harry sa vybral k Madam Malkinovej. Tam si vybral nejaké habity. Požiadal predavačku, aby mu ich začarovala na prispôsobovanie sa nositeľovi. Za malý príplatok súhlasila. Opäť všetky veci premiestnil do svojej izby.
Ďalej sa vybral do kníhkupectva. Prechádzal medzi radmi a vyberal knihy na kopu.
 Kníh si vybral naozaj dosť. Obchodník bol celý natešený, keď uvidel množstvo kníh, ktoré som mu priniesol. Zaplatil som vysokú čiastku a vyšiel von.
Už mu ostala iba jedna zastávka. Ollivander.
Eldewey mu kázala navštíviť ho. Má si kúpiť nový prútik. Nevedel síce prečo, jeho starý prútik fungoval perfektne, ale sľúbil jej to.


Vošiel do malého obchodu. Vyzeralo to tu rovnako, ako pred piatimi rokmi. Spomenul si na to, ako si ho vybral jeho prútik. Prútik s perom Dumbledorovho Félixa.
„Vitaj. Čakal som, že prídeš.“ Ozval sa Ollivanderov príjemný hlas. Už ho nevydesilo keď sa len tak objavil, ako po prvýkrát. Vôbec sa nečudoval, že vie kto je. Skôr ho zaujímalo, ako vedel, že príde.
„Ako ste vedeli, že prídem?“ opýtal sa Harry.
„Bola tu jedna veľmi zaujímavá pani. Priniesla mi jeden výnimočný prútik. Povedala, že ho mám dať čarodejníkovi, ktorého si vyberie. Som si istý, že ten čarodejník bude rovnako výnimočný, ako prútik. Preto som vedel, že prídete. Lebo vy ste výnimočný pán Potter.“
„Ako vyzerala tá žena?“
„Nevidel som jej tvár. Bola zahalená v čiernom plášti. Viem len, že nebola smrťožrútkou. To by som spoznal.“ Harrymu sa rozhostil na tvári úsmev. Eldewey. Preto mal ísť k Ollivanderovi.
„Ukážete mi ten prútik?“ poprosil.
„Veľmi rád.“ Prútikár odišiel dozadu. Po chvíli sa vrátil s dlhou krabičkou. Nevyzerala nijako zvláštne, a predsa vedel, že v nej leží niečo nezvyčajné. Okolo krabičky sa vznášala aura známej mágie. Eldeweynej, Aaronovej a aj Harryho mágie. Mágie Života a Smrti.
Ollivander otvoril krabičku a podal mu ju. V nej ležal nádherný prútik. Už na prvý pohľad bolo zrejmé, že nieje z dreva. Bol z kovu. A nie hocijakého. Z anjelského kovu. Žiaril krásnou bielou farbou, popretkávanou striebornými nitkami.
„Nikto sa ho nemôže dotknúť. Každého odhodí preč. Neviem z čoho je vytvorený, ani aké je jeho jadro. Len viem, že kov z ktorého je vytvorený nieje v našom svete známi. A jeho jadro je nesmierne mocné.“ Vysvetlil mu.


Opatrne vybral prútik. Pocítil v prstoch známe teplo. Šírilo sa mu do celého tela. Zdvihol ruku s prútikom a elegantne ním preťal vzduch.
Celý obchod osvietila silná biela žiara, vychádzajúca z prútika. Miestnosť naplnila silná mágia. Taká, akú Ollivander ešte nikdy nevidel. A to je na tomto svete už dlho.
Všetko to trvalo len pár sekúnd, ale bolo to o to úžasnejšie.
Harry sa usmieval. Prútik spoznal svojho pána.
„Si ešte mocnejší Harry, než som si myslel.“ Poznamenal Ollivander s úsmevom.
„To ten prútik je mocný.“ Povedal Harry.
„Áno ten prútik je mocný. Veľmi mocný. Čo len dokazuje moje slová. Žiaden prútik by si nevybral čarodejníka slabšieho, než je on sám.“ Oboznámil Harryho.
„A čo, keby bol ten prútik vyrobený špeciálne pre toho čarodejníka?“ opýtal sa Harry.
„Aj tak musí byť ten daný čarodejník rovnako silný, ako prútik.“ Nedal sa Ollivander.
„Tento prútik by však dokázal skrotiť aj Dumbledore alebo Voldemort. Pravdaže, keď nerátame, že sa viaže špeciálne na moju mágiu.“
„Pochybujem. Voldemort možno, ale Dumbledore určite nie. Iste vieš, tak ako ja, že Voldemort je magicky silnejší, než Dumbledore. A ty sa svojou mocou stále viac približuješ Voldemortovi. Už keď si tu bol po prvý raz, cítil som z teba mimoriadne silný magický potenciál. To mi len dokázali tvoje úniky pred ním. S Dumbledorom sa možno hrá, ale s tebou nie. Teba chce zabiť.
A k tvojmu prútiku. Keď niekoho odzbrojíš alebo porazíš v súboji, získaš jeho prútik. Ten ťa príjme za svojho nového pána. Tvoj nepríjme nikoho. Príjme len toho, kto má takú mágiu, ako on. A takú máš len ty, Harry.  Ak zomrieš, tvoj prútik zomrie s tebou.“ Ollivander sa na Harryho prenikavo zahľadel. Celý tento rozhovor mu pripadal tak trochu, ako súboj. Súboj, z ktorého vyšiel ako porazený. Ollivander sa na neho usmial, akoby presne vedel, nad čím premýšľa. Mierne sa otriasol. Ten čarodejník je vážne desivý. Vie toho viac, než by mal. Ale to aj on, takže sa nemá na čo sťažovať.


Od podobných myšlienok ho vyrušil náhly krik a výbuchy s ulice. Má ísť na ulicu a bojovať, aj keď sa prezradí a potom bude čeliť zúrivosti rádu? Alebo odíde a zalarmuje rád?
Ale on má predsa ešte aj inú možnosť. Že ho to skôr nenapadlo. Počas učenia a Eldewey a Aaronom od nich dostal predsa plášť. Vystrel pred seba ruku a zašepkal: „Habitation, ad me!“
V ruke sa mu so slabým zábleskom zjavil zamatový čierny plášť. V prstoch sa mu kĺzal, ako piesok. Obliekol si ho, na hlavu si nasadil hlbokú kapucňu a otvoril dvere na ulicu. Ešte sa medzi dverami otočil na prútikára.
„Žiadam vás o to, aby ste o dnešku nikomu nehovorili.“ Prosil.
„Samozrejme.“ Rýchlo odpovedal. Harry sa s ním rozlúčil pokývaním hlavou a vyšiel na ulicu.

Vonku pálil asi tucet smrťožrútov kliatby na všetko, čo sa hýbalo. A ďalší tucet ničil s veľkou vervou obchody.
Niektorí sa proti nim snažili bojovať, ale neúspešne. Smrťožrúti boli v presile. Smrťožrúti svojich súperov nezabíjali, posielali na nich kliatby z vyššej čiernej mágie. Títo smrťožrúti patrili očividne k elite.
„Nechceli by ste už skončiť?“ zakričal na nich.
„Ale čo, chceš sa pridať? Crucio!“ zakričala Bellatrix. Harry len ledabolo mávol rukou a kúzlo ho minulo.
„Veľmi rád.“ Usmial sa Harry a zaútočil. „Akcion blesk!“ Bella kúzlo bez problémov vykryla. S tým aj rátal.
„Na viac sa nezmôžeš?“ posmešne zvolala.
„Stupefy!“ použil jednoduché zaklínadlo, len ho trochu vylepšil. Nabil ho veľkým množstvom mágie. S úškrnom pozoroval, ako vytvára Bella štít, ktorím kúzlo bez problémov prešlo.
Narazilo do Bellatrix a odhodilo ju na stenu. Už nevstala.
To prebralo ostatných smrťožrútov. Začali po ňom metať kliatby, dokonca aj Avadu. Ladne sa uhýbal zaklínadlám a na oplátku po nich metal zosilnené zaklínadlá, ktoré sa učil v prvých ročníkoch na Rokforte.
Keď skončil, bola väčšina smrťožrútov krajne ponížená. Asi dvaja ležali na zemi v silnom záchvate smiechu, ďalší traja mali namiesto hláv tekvice, piati skončili zviazaný na zemi, dvaja zatvorený v klietke, šiesti omráčený a ostatný ušli.
„Toto si nechám. Ako talizman.“ Usmial sa Harry. Švihol prútikom a všetky obchody sa dali do stavu, v akom boli pred tým. Švihol ním ešte raz a vytvoril okolo nich silnú ochranu.
Otočil sa na čarodejníkov, ktorý bojovali proti smrťožrútom. Keď začal bojovať on už sa k boju nedostali. Pre Harryho bol ten boj akási pomsta za Siriusa. Preto sa ich snažil hlavne znemožniť.
Proti smrťožrútom začali bojovať niektorý ľudia, ktorý bili na ulici. Väčšina bola v poriadku, pár ich krvácalo, mali zlomené kosti a nejaké menšie rany. Starosť mu však robil čarodejník ležiaci na zemi. Trafilo ho silné kúzlo čiernej mágie. Veľmi nechutné. Všetky kosti v tele mal polámané, čo spôsobilo, že nemohol poriadne dýchať. Pomaly umieral.
Harry si k nemu kľakol. Ostatný sa pozerali, čo sa chystá urobiť, mysleli si totiž, že je mŕtvy.
„Sana.“ Zašepkal Harry a prechádzal mužovi rukami nad telom. Z dlaní mu vychádzala červená žiara, ktorá sa vpíjala do mužovho tela. Jeho kosti sa pomaly zaceľovali a dýchanie upravovalo. Otvoril oči. Kúzelníci v okolí zalapali po dychu. Ako sa mu to podarilo?
„Je to lepšie?“ jemne sa opýtal Harry. Muž prikývol.
„Ďakujem.“ Namáhavo zašepkal.
„Nehovorte. Zbytočne sa unavíte.“ Vstal.
„Niekto ho zoberte k Mungovi. Potrebuje starostlivosť čaromedikov. Ja som urobil, čo som mohol.“ Po týchto slovách sa otočil a kráčal preč.
„Ďakujeme ti!“ počul ešte zakričať nejakú ženu. Za najbližším rohom sa premenil na pegasa a odletel preč.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

svedectvo

AGATA, 20. 5. 2019 17:38

Dobrý deň všetci! Chcem svedčiť o tom, čo robil OGUNAMEN v mojom živote. po 4 rokoch manželstva stratil manžela inú ženu. Mali sme krásne manželstvo, ale začal vzťah s pracovníkom, ktorý ho prenasledoval. Žije ďaleko od svojej práce a odmietol so mnou hovoriť alebo prísť domov. Bol som tak zdevastovaný a ťažko som si poradil. Veľmi som sa bál a potreboval pomoc. Keď som jeden deň prechádzal internetom, narazil som na komentár od Amber, ktorý navrhol, aby jej doktor OGUNAMEN pomohol vyriešiť jej manželské problémy, obnoviť porušené vzťahy a tak ďalej. Cítil som, že by som mal skúsiť. Kontaktoval som ho a on mi urobil kúzlo. O 28 hodín neskôr prišiel ku mne manžel a ospravedlnil sa za chyby, ktoré urobil, a sľúbil, že to už nikdy neurobí. Odvtedy sa všetko vrátilo do normálu. Ja a moja rodina žijeme opäť šťastne spolu .. Vďaka Dr. OGUNAMENOVI. Ak potrebujete kúzlo kúzlo, ktoré môže obsadiť kúzlo, ktoré skutočne funguje, navrhujem, aby ste ho kontaktovali. Nesklame vás. Dávam vám 100% záruku, že vám pomôže. Jeho email ugbegundenger@gmail.com Vďaka Dr. OGUNAMEN.

nienna-nienna.blog.cz

Nienna, 29. 7. 2012 20:58

Ahoj, ďakujem ti za pochvalu u mňa na blogu :-) Prišla som sa teda pozrieť na tvoju poviedku, a vôbec nie je na figu, ako si písala :-) Je to veľmi zaujímavý nápad, dej sa mi rozhodne páčil :-) Ak môžem niečo poradiť, dávaj si pozor na gramatiku - najmä nominatív plurálu, kde patrí mäkké "i" a priamu reč, kde sa ti občas vyskytla chybička a niekedy by som spojila tie krátke vety skôr do jednej, aby to nebolo také posekané :-) Určite píš ďalej a hlavne veľa, pretože ti to ide :-)

Re: nienna-nienna.blog.cz

klea, 30. 7. 2012 12:20

Ďakujem krásne. :)

Toto je moje svedectvo o dobrej práci človeka, ktorý mi pomohol

mary, 5. 8. 2017 0:00

Toto je moje svedectvo o dobrej práci cloveka, ktorý mi pomohol. Volám sa Mary Clifford a ja som v Londýne. Môj život je spät! Po 8 rokoch manželstva ma opustil a nechal ma so svojimi tromi detmi. Cítil som sa, ako by sa mal môj život skoncit a to sa rozpadlo. Vdaka kúzelníkovi zvanému DR Ogbo, ktorý ma spoznal online. V jeden verný den, ked som prechádzal cez internet, som hladal dobré odovzdanie kúzla, ktoré môžem vyriešit moje problémy. Stretol som sériu svedectiev o tomto obsadení kúzla. Niektorí ludia svedcia o tom, že priviedol svojho Ex lovera, niektorí svedcia o tom, že obnovuje život, niektorí svedcia o tom, že môže odniest kúzlo, aby zastavil rozvod a tak dalej. Bola tu jedna konkrétna osoba, o ktorej som hovorila, že je žena menom Grace, svedcila o tom, ako ju doktor Ogbo priviedol spät do bývalej milenky za menej ako 72 hodín a na konci svojho svedectva odišla e-mailovú adresu Dr. Ogba , Po precítaní všetkých týchto informácií som sa rozhodol dat DR Ogbo skúsit. Kontaktoval som ho prostredníctvom e-mailu a vysvetlil mu svoj problém. Len za 3 dni sa môj manžel vrátil ku mne. Vyriešili sme naše problémy a sme ešte štastnejší ako predtým. Doktor Ogbo je naozaj nadaný a nadaný clovek a ja ho nezastavím, pretože je to úžasný muž ... Ak máte problém a hladáte skutocné a skutocné kúzlo, ktoré by ste vyriešili pre vás. Vyskúšajte velký Dr. Ogbo dnes, môže to byt odpoved na váš problém. Tu je tento kontakt: drugbohighspiritualspellcaster@gmail.com Dakujem vám velký Ogbo. Kontaktujte ho na nasledujúcich miestach:
(1) Ak chcete, aby vaše ex spät.
(2) ak máte vždy zlé sny.
(3) Chcete byt povýšený vo svojej kancelárii.
(4) Chcete, aby ženy / muži bežali po vás.
(5) Ak chcete dieta.
(6) [Chcete byt bohatí.
(7) Chcete, aby váš manžel / manželka boli navždy vaše.
(8) Ak potrebujete financnú pomoc.
(9) Bylinná starostlivost
10) Pomôžte ludí dostat z väzenia
(11) Manželské kúzla
(12) Zázracné kúzla
(13) Kúzla krásy
(14) PROPHECY CHARM
(15) Atrakcné kúzla
(16) Kúzla zlého oka
(17) Kissing Spell
(18) Odstránte kúzla choroby
(19) VÝBEROVÉ VÍTAZOVÉ SPELY
(20) ÚSPECH V ZKOUŠKACH
(21) Kúzlo, aby ste sa dostali kto vás milovat.
(22) Obchodné kúzlo
(23) Odstránte kúzla HIV choroby
Kontaktujte ho dnes:
drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
+2348057586216.
Môžete tiež kontaktovat HIM v aplikácii Whats-App na tom istom telefónnom císle.

dr.orgbonucaspellcaster@hotmail.com

nacey, 27. 1. 2015 23:10

My name is NACEY WILLAM, and I base in CANADA...My life is back!!!
After 2 years of Broken marriage, my husband left me with two kids . I felt
like my life was about to end i almost committed suicide, i was emotionally
down for a very long time. Thanks to a spell caster called Dr ORGBONUCA , which
i met online. On one faithful day, as I was browsing through the internet,I
came across allot of testimonies about this particular spell caster. Some
people testified that he brought their Ex lover back, some testified that
he restores womb,cure cancer,and other sickness, some testified that he can
cast a spell to stop divorce and so on. i also come across one particular
testimony,it was about a woman called Sonia,she testified about how he
brought back her Ex lover in less than 2 days, and at the end of her
testimony she dropped Dr ORGBONUCA e-mail address. After reading all these,I
decided to give it a try. I contacted him via email and explained my
problem to him. In just 48hours, my husband came back to me. We solved our
issues, and we are even happier than before Dr ORGBONUCA, is really a gifted man
and i will not stop publishing him because he is a wonderful man... If you
have a problem and you are looking for a real and genuine spell caster to
solve all your problems for you. Try High dr. orgbonucaspellcaster@hotmail.com
anytime, he might be the answer to your problems. Here's his contact:
dr.orgbonucaspellcaster@hotmail.com

dr.orgbonucaspellcaster@hotmail.com

nacey, 8. 1. 2015 5:30

Dobrý deň, každý človek volám sa NACE bývam v CANADA.I chcete informovať vám všetkým, že je kúzlo koliesko, ktorý je pravý a skutočný. aj skutočný veriť v neho, pretože, aj neverou veriť, že to má husbmand sme com späť ku mne agian. ale potom, čo casting kúzla pre mňa Before ďalší deň my na vráť sa ku mne, a neexistuje žiadny iný kúzlo koliesko ako ďakujem, to pre dr.orgbonuca kúzlo koliesko, že je veľmi pekný a láskavo.

:)

pimpinela, 10. 10. 2012 21:45

Pekné. Počuj nechceš písať vlastné aj poviedky? Teda myslím s vlastnou témou, nie fanfiction. :))

Re: :)

pimpinela, 11. 10. 2012 12:17

oprava môjho komentu:
Pekné. Počuj nechceš písať aj vlastné poviedky? Teda myslím s vlastnou témou, nie fanfiction. :))

Re: Re: :)

Klea, 22. 10. 2012 19:42

Ani neviem. Nad tým som zatiaľ nepremýšľala. Prepáč, že odpisujem tak neskoro, ale úprimne som nečakala, že sa nájde ešte niekto, kto to bude čítať. :-)
Neznie to zle, ale asi nie na tomno blogu. Prípadne by som sem potom dala link, ale zatiaľ ma celkom zamestnávajú tieto. :-)

Re: Re: Re: :)

Kik, 3. 12. 2012 14:59

myslím, že žačátky jsou vždy nejhorší až se povídka rozjede budeš tu mít víc komentů :)