Choď na obsah Choď na menu
 


3. 9. 2012

Prológ. Veštba

„Vo chvíli, keď siedmy mesiac umrie, narodí sa chlapec, ktorý bude mať moc, o akej svet ešte nepočul. Chlapec bude vyrastať nepochopený a odvrhnutý svojimi najbližšími.
Bude obdivovaný tými najsilnejšími.
Jemu bude načúvať a radiť samotná mágia.
Keď nadíde čas, budú ho učiť štyria najmocnejší mágovia všetkých dôb.
Keď dovŕši sedemnásty rok života, jeho schopnosti vyjdú na povrch a chlapec sa stane najmocnejším čarodejom na svete.
Jeho úlohou bude poraziť najväčšieho černokňažníka všetkých dôb, a tým zachrániť svet. Je otázkou, či to zvládne.
Pokúsi sa ho zničiť jeho vlastná krv a chlapec takmer umrie. Zachránia ho tí, ktorí mu boli vždy verní, a ktorým bol vždy verný on.“

Túto veštbu vyslovila pred šesťsto rokmi samotná Brunhilda Bystrohlavová, uznávaná veštica a jedna zo štyroch zakladateľov Rokfortu.
Tí, čo si vypočuli znenie veštby sa každý rok koncom júla schádzajú a vyhľadávajú deti narodené koncom júla. Hľadajú ich už šesťsto rokov.
Jedným z nich je aj Albus Dumbledore, terajší riaditeľ Rokfortskej strednej školy čarodejníckej a jeden z najuznávanejších čarodejníkov dvadsiateho storočia.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

HP

martan49, 3. 9. 2012 13:48

a tú predchádzajúcu poviedku nedokončíš?

Re: HP

Klea, 3. 9. 2012 19:19

Jasné, že dokončím. Teraz budem mať len rozpísané dve poviedky. Tento námet som mala vymyslený ešte pred MJM.
Nejako ma opustila múza k MJM, tak som sa potrebovala jednoducho odreagovať.

Re: Re: HP

martan49, 3. 9. 2012 22:47

to som rada ja tvoje poviedky čítať neprestanem naozaj sa mi páčia, ale som rada že neprestaneš z MJM :) , už som veľa krát čítala poviedky, ale dosť často boli nedopísané

Re: Re: Re: HP

Klea, 4. 9. 2012 13:22

To vie naštvať, keď narazíš na fakt dobrú poviedku a v polovici, keď na ňu ešte nieje napísané pokračovanie, zistíš, že posledná kapitola bola pridaná v roku 2008 alebo je zrušený blog.
Toto sa mi stalo už nespočetne veľakrát. Ale zas, niet sa čomu čudovať. Teraz už poviedky HP nečíta toľko ľudí, než pred tým a ľudí to už nebaví písať.

Re: Re: Re: Re: HP

martan49, 10. 9. 2012 12:46

ja keď skončil harry potter som začala čítať knihy bolo to aj lepšie pretože pri pozeraní filmu som nevedela čo vynechali alebo zmenili... veľmi ma to baví čítať :) a neviem čo by sa tak podobalo na harry potter knihy tak čítam tieto poviedky niekedy aj z iného pohľadu inokedy zasa trochu prerobené i tak ma bavia čítať, ale je pravda originál je len jeden :)

Re: Re: Re: Re: Re: HP

Klea, 12. 9. 2012 17:21

A všetci, čo píšu využívajú postavy JKR. Tieto poviedky sú o tom, že tu každý ukáže svoju predstavu, môžeš zmeniť dej. Ak si si to niekedy všimla, tak sa pri čítaní poviedok dá zistiť, aký je autor v skutočnosti. Podľa príbehu a štýlu písania. Zaujímavé, že?
Ak ťa baví Harry Potter, tak by ťa mohla baviť aj iná fantasy. Ja som už prečítala kopu fantasy a sci-fi kníh. Percy Jackson, Škola noci, Darren Shan, Som číslo štyri, Mariotovi dediči, Príbeh čarodejnice, Tajomný gobelín, Výnomočná... Skús si požičať napríklad niektorú z nich. Ak máš rada čítanie, tak sa ti budú páčiť viaceré knihy.
Ja sama čítanie milujem a nečítam len HP. Teraz mám rozčítané hneď tri knihy a všetky tri ma vedia úplne pohltiť.
To som sa zas rozpísala.